שימוש בלייזר לצורך חיתוך חומרים שונים החל כבר לפני כמה עשורים טובים, אי שם בשנות השבעים של המאה הקודמת, אך רק בעשור או שניים האחרונים תפס תאוצה של ממש בישראל והפך לשיטת חיתוך מרכזית ונרחבת. חיתוך בלייזר של מגוון רחב של חומרים מתבצע בידי בתי עסק מהתחום המחזיקים במכונות אלו, ואחוז הולך וגדל מהלקוחות הולך ועובר עם השנים לצורת חיתוך זו, עקב היתרונות המובהקים בהם היא מתאפיינת. כך גם בנוגע לחיתוך עץ ו/או חומרים אקריליים שונים, דוגמת פרספקס. גם במקרה של חומרים אלו ניתן לבצע חיתוך בלייזר וליהנות ממספר יתרונות מהותיים על פני שיטות חיתוך אחרות. מהם היתרונות העיקריים של חיתוך עץ בלייזר, כמו גם חומרים שונים נוספים, ביחס לאלטרנטיבות הקיימות?
דיוק – אחד היתרונות הראשונים שקופצים לראש כאשר מדובר בחיתוך בלייזר בכלל, וחיתוך עץ או פרספקס באמצעות לייזר בפרט, הוא הדיוק של שיטת חיתוך זו. טכנולוגיית הלייזר למעשה ממקדת בצורה מרוכזת ביותר קרני אור, והופכת אותם לקרן הלייזר העוצמתית אותה כולנו מכירים ממגוון תחומים בחיים. אחד המאפיינים המובהקים של קרן ממוקדת זו הוא כמובן יכולת הדיוק הגבוהה כל כך – חיתוך זכוכית בלייזר מבטיח תוצאות מדויקות וממוקדות הרבה יותר מאשר כל שיטת חיתוך אחרת.
מהירות ויעילות – חיתוך עץ בלייזר (כמו גם פרספקס וחומרים אחרים) מתבצע באופן אוטומטי בידי מכונה בתהליך מהיר ביותר, ביחס לשיטות חיתוך רבות אחרות. כאמור, מהירות זו אינה באה על חשבון הדיוק או המיקוד של החיתוך, ולכן מדובר ביתרון נטו. מהירות התהליך מאפשרת להוריד את עלותו ולייעל את הפעילות כולה, וכך להציע יתרון מהותי הן לעסק המתמחה בחיתוך פרספקס בלייזר והן ללקוחותיו.
חיתוך נקי – בחיתוך של חומרים רבים נודעת חשיבות רבה לרמת ה"ניקיון" של החיתוך. הכוונה היא לאופי הקווים והנקודות בהם מתבצע החיתוך – עד כמה החיתוך עצמו נקי מ"גראדים" (שאריות קטנות של חומר המצטברות סביב החיתוך במקרה של טכנולוגיות חיתוך רבות) ועד כמה המוצר יזדקק להמשך שיוף והחלקה לאחר החיתוך. הדיוק של החיתוך בלייזר ומאפייניה של קרן הלייזר המבצעת את החיתוך מאפשרים לבצע עבודה נקייה ואיכותית, כזו אשר כמעט ואינה מצריכה "פינישים" למיניהם בסיום בתהליך.
יכולת תכנון ובקרה חסרת תחרות – מכיוון שמכונת החיתוך בלייזר פועלת בצורה מדויקת כל כך, ומכיוון שהמכונה מופעלת באמצעות תוכנת מחשב ולא באופן ידני על ידי בני אדם, ניתן לבצע תכנון ובקרה מלאים ומפורטים, ולהבטיח את העבודה המפורטת והמדויקת ביותר שרק אפשר לצפות. ניתן לרדת לרזולוציות קטנות ביותר, לחתוך חלקים קטנים ביותר ולהיות בטוחים שהכל נעשה באופן מדויק ונכון.
מעט מגע ידי אדם – ישנם תחומים בהם כדאי שיהיה כמה שפחות מגע ידי אדם, במידה וקיים המיכון לעשות את העבודה באופן ממוכן, מדויק ואיכותי. כזה הוא תחום החיתוך בלייזר – כמה שפחות הסתמכות על מגע ידי אדם, כמה שיותר דיוק, מהירות ויעילות בעבודתה של המכונה…