כל מי שניסה לייצר מוצר כלשהו בייצור המוני וסדרתי וודאי נתקל במושג – "שטנץ", או בשמו הרשמי יותר בישראל – מבלט. מבלטים (שטאנצים) הם למעשה אותן שבלונות רב פעמיות המשמשות כבסיס לתהליך הייצור הסדרתי של מוצרים וחלקי מוצרים רבים. בדומה למוצרים וחלקי מוצרים רבים אחרים, גם לא מעט אריזות מיוצרות כיום באמצעות מבלטים, המהווים את אחת הדרכים המרכזיות והיעילות ביותר לייצור סדרתי מדויק ואיכותי בימינו. במידה ואתם מזמינים מבלטים לאריזות עבור העסק שלכם – מה חשוב לדעת?
חשיבות עליונה לרמת הדיוק של המבלט
אולי התכונה החשובה ביותר של מבלטים באשר הם, ובכלל זה גם שטנץ לאריזות, הוא רמת הדיוק של המבלט. מכיוון שמדובר בשבלונה על פיה מייצרים את אינספור העותקים של אותו מוצר (במקרה שלנו – אריזות), רמת דיוק גבוהה ביותר נדרשת על מנת להימנע מבלאי גבוה ומהצורך בהכנסת שינויים ושיפורים נוספים לתהליך הייצור. במידה ומייצרים את השטנץ ברמת דיוק ואיכות גבוהות מספיק, זה מייעל את המשך תהליך הייצור ולכן גם עשוי להוזיל אותו משמעותית.
הצורך המהותי ברמת דיוק גבוהה הוא גם הסיבה לכך שכיום משתמשים יותר ויותר בשיטת חיתוך בלייזר לצורך חיתוך המבלטים – שיטה זו היא מהמדויקות שפותחו עד כה, ומאפשרת לייצר מבלטים רבים ושונים ברמת דיוק מקסימאלית, ובתהליך ממוכן, מדויק, מהיר ויעיל ביותר.
שיפורים חוזרים ונשנים הם לעיתים חלק מן התהליך
גם במידה ופניתם לחברה מקצועית ואיכותית לייצור המבלטים לאריזות שלכם, וגם כאשר נעשה שימוש בטכניקות מתקדמות ומדויקות דוגמת חיתוך בלייזר, הרבה פעמים מתעורר צורך בהכנסת שיפורים חוזרים ונשנים, ובניסיונות חוזרים הנמשכים במטרה להביא את פס הייצור לרמת תפקוד אופטימאלית. כלומר, גם במידה ותזדקקו לכמה ניסיונות שונים עד שתמצאו את השטנץ המושלם המייצר בדיוק את האריזות שרציתם ושומר על קו הייצור יעיל ומדויק, זה בסדר גמור. זו הדרך בה מתנהלים מרבית תהליכי הייצור כיום – אין מה לעשות, עדיין לא קיים תהליך ייצור מושלם וחסר פגמים אלו ניתן להגיע בניסיון הראשון…
מציאת חומר הגלם האידיאלי
בניגוד לעבר, כיום נעשה שימוש במגוון רחב, הולך וגדל של חומרי גלם שונים לצורך ייצור שטנצים. מתכות מסוגים שונים, עץ, פלסטיק וחומרים אקריליים ופרספקס – כל אלו ועוד משמשים כיום להכנת מבלטים, כתלות בסוג המוצר עבורו מיועד המבלט ומאפיינים נוספים בפס הייצור. כדאי להיות מודעים למגוון האפשרויות כיום בתחום ולמצוא את המבלט האידיאלי עבורכם שיתאים בצורה אופטימלית למוצר אותו אתם מייצרים.